30 Mart 2011 Çarşamba

PANDİSPANYA

Yaş pasta yapmanın ilk aşaması olan pandispanya tarifi paylaşmak istiyorum.

Malzemeler

-4 yumurta
-4 T.Kahvesi fincanı un
-2.5 T.Kahvesi fincanı şeker
-1 Paket vanilya
-1 Paket kabartma tozu

Hazırlanışı

1) Yumurtalar kırılır ve şekerle birlikte yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2) Un kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.Elenerek hamurumuza katılır.Kaşık yardımıyla iyice yedirilir.
3) Yağlanmış kalıplara ya da özel pandispanya çemberlerine dökülür.
4) ısıtılmış fırında 170 C de üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir.

Not : - Fırının kapagı 15 dk kesınlıkle açılmamalıdır.
        - Dar kalıplar daha iyi sonuçlar verir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder