-4 yumurta
-4 T.Kahvesi fincanı un
-2.5 T.Kahvesi fincanı şeker
-1 Paket vanilya
-1 Paket kabartma tozuHazırlanışı
1) Yumurtalar kırılır ve şekerle birlikte yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2) Un kabartma tozu ve vanilya karıştırılır.Elenerek hamurumuza katılır.Kaşık yardımıyla iyice yedirilir.3) Yağlanmış kalıplara ya da özel pandispanya çemberlerine dökülür.
4) ısıtılmış fırında 170 C de üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir.
Not : - Fırının kapagı 15 dk kesınlıkle açılmamalıdır.
- Dar kalıplar daha iyi sonuçlar verir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder